Mensen die wij hielpen

Referenties

Mensen die wij hielpen:

“Ik heb mezelf beter leren”

“Kleinschaligheid en een familiaire sfeer is wat Lakèch biedt voor mijn zoons en mijzelf. De medewerkers zijn betrokken en goed bereikbaar. Ze zetten zich graag voor ons in. Heel anders dan bij andere instellingen die ik ken, waar ik het persoonlijke karakter miste.
De individuele en groepsbegeleiding pakt voor ons drieën goed uit.
Een zoon heeft beter leren communiceren en kan zich nu beter uiten waardoor hij minder snel boos word.
De grootste winst is dat hij vanuit een hele zware periode vertrouwen in de toekomst heeft kunnen ontwikkelen.
De andere heeft geleerd om te vertrouwen. Hij geniet van recreatieve en creatieve activiteiten waarbij hij zijn kwaliteiten op creatief gebied meer leert te ontwikkelen.
En ikzelf? Ja, ook ik heb mezelf beter leren kennen. Ik kan beter bij mijn gevoel terwijl ik vroeger alleen maar bezig was om aan verwachtingen te voldoen zonder erbij stil te staan wat ik zelf wilde.
We zijn er nog niet maar wel op de goede weg.

Cathy

“Een lach, een traan en heel veel respect”

“Wie had gedacht dat ik inmiddels weer volop ‘ja’ tegen het leven zou zeggen? De persoonlijke en liefdevolle begeleiding bij Lakèch hebben ervoor gezorgd dat ik weer een compleet mens wordt. Ondanks mijn ziekte en ondanks mijn beperkingen. Ik voel me geen slachtoffer meer en voel me veel krachtiger en zelfbewuster dan voorheen.
Hoe anders was dat een paar jaar geleden, toen de ziekte ME mij behoorlijk uit evenwicht bracht. Ik voelde me niet geaccepteerd en kreeg bovendien te maken met borstkanker. Juist in zo’n fase van het leven is het enorm waardevol wanneer je mag meemaken wat ik bij Lakèch heb ervaren.
Vanwege de chemokuur begon mijn haar uit te vallen. Ik vertelde Christel hoe moeilijk dat was voor mijzelf en mijn omgeving, waarna ik haar vroeg of zij misschien mijn haar wilde knippen en mijn hoofd kaal wilde scheren. Dat heeft ze gedaan, met enorm veel aandacht… We hebben er een heel liefdevolle ceremonie van gemaakt met een lach, een traan en vooral heel veel respect. Een bijzondere herinnering, die ik voor altijd bij me draag.”

Lonneke

“Kleinschalig en persoonlijke aandacht”

“Nét dat beetje meer. Voor mij is dat de kracht van Lakèch. Ik voel me thuis bij de groep van Rineke en merk dat ik anders naar het leven ben gaan kijken. Ik denk dieper na, voel meer en ervaar de groei. Hoe moeilijk ik dat laatste soms ook vind. Lakèch biedt mij kleinschalig en veilig contact, naast persoonlijke aandacht. Die combinatie vind ik erg fijn.”

Huib

“Weer terug, keer op keer”

“Je hebt het recht om hier te zijn. En je bent hier nog lang niet klaar. Rake woorden, en de eerste die Christel naar mij toe uitsprak. Het maakte diepe indruk op me en ik dacht: waarom ook niet, laten we het proberen. Ik sloeg een zware weg in, na een periode waarin het leek alsof mijn leven stilstond. Waar ik het eerder echt niet meer zag zitten, krabbelde ik dankzij Christel beetje bij beetje weer overeind. Viel ik terug, dan hielp zij mij weer op weg. Ook toen ik dacht dat ik het leven zelf wel weer aankon en mezelf tegenkwam, was Christel er met raad en daad. Nu ik verder ben, zie ik dingen weer helder en kan ik zelfs weer lachen. Ik voel dat ik inderdaad hier mag zijn. En dat alles dankzij Christel en de onvoorwaardelijke steun vanuit heel Lakèch.”

Sonja

“Veilig, persoonlijk en overzichtelijk”

“Bij Lakèch draait het om jou. En dat merk je, tijdens alle gesprekken en beslissingen rondom jouw proces. Het team van Lakèch is veelzijdig en bestaat uit mensen die voortdurend op de hoogte zijn van jouw wel en wee. Ze stemmen de begeleiding goed met elkaar af en helpen je op mentaal, sociaal en praktisch vlak. Zelf ervaar ik dat alles als veilig en overzichtelijk. Wat wil je ook, met een bureau dat uitgaat van een persoonlijke en kleinschalige begeleiding.
Respect, eigenwaarde en zelfinzicht: ik ervaar het dankzij Lakèch allemaal. Wel heb ik tijdens het eerste half jaar erg moeten wennen aan de begeleiding en alles eromheen. Het was ook zó nieuw voor me. Hoewel het nog steeds wat aftasten blijft, merk ik dat ik de veelzijdige begeleiding vooral prettig vind. Net als de gezellige groepsuitjes.
Het team van Lakèch begeleidt mij als mens in het geheel en leert mij wat goed bij me past. Zo weet ik nu dat transparantie en eigen inbreng goed binnen mijn denkwijze vallen. Net als mijn wens hoe ik behandeld wil worden en het out-of-the-box denken. Ik voel me meer en meer een individu dat centraal staat en als zodanig behandeld wordt. Ook ik wil gezien worden. Gehoord en gevoeld, en vooral erkend als persoon. Bij Lakèch vind ik dat gevoel volop.”

Richard